Visie

Het krijgen van een kind is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen uit je leven. Wij zijn er van overtuigd dat met de juiste, deskundige en persoonlijke begeleiding  je het vertrouwen krijgt dat je nodig hebt tijdens dit bijzondere proces.

Het krijgen van een kind benaderen wij met een fysiologische blik, we geloven in de kracht en kunnen van een vrouw. Tegelijkertijd zijn we een vooruitstrevende en moderne verloskundigenpraktijk anno 2017. In onze praktijk maken we dan ook elke zwangerschapscontrole een echo op het meest geavanceerde echo-apparaat. Momenteel worden er in de standaard zorg twee echo’s standaard vergoed door de verzekering. Wij vinden dat je als zwangere zelf de keuze moet kunnen maken of je gebruik wilt maken van uitgebreide- niet geheel verzekerde- zorg met iedere zwangerschapscontrole een echo. De echo’s hebben als doelstelling om je te betrekken bij de ontwikkeling van je kind. Zo zal bij de eerst vroege echo rond zeven weken je kindje een centimeter groot zijn en kun je het hartje zien kloppen. Bij de termijnecho rond tien weken zal je kindje al drie centimeter groot zijn en worden armen en benen zichtbaar. Daarnaast wordt de groei van je kind tijdens de zwangerschap extra gecheckt door de groei te vervolgen.

Ook tijdens de bevalling hebben wij een brede blik. We begeleiden je graag thuis, eventueel tijdens een badbevalling, maar organiseren met net zoveel liefde een bevalling in het ziekenhuis. Ook als je een (primaire) wens tot pijnstilling hebt tijdens de bevalling zullen wij dit voor je regelen. Bij ons staan jou/jullie wensen en ideeën centraal.

Bij Femme- Amsterdam bieden we op het gebied van verloskunde alles onder één dak aan. Zo maken we zelf de echo’s en worden de bloedafnames op de praktijk gedaan. Door deze continue, complete en persoonlijke zorg hopen wij een vertrouwensband met je op te bouwen. Elke vrouw en partner heeft andere wensen en behoeften tijdens deze bijzondere periode en wij zullen onze zorg hierop afstemmen. Voor iedereen wordt er ruim de tijd ingepland, zodat er voldoende tijd is om alles met de verloskundige te bespreken.

Onze zorg is transparant. Op deze site kan je zien wanneer de afspraken zijn met de verloskundige, wat er wordt besproken, welke echo je krijgt en of er nog eventueel aanvullend onderzoek is. Ook zullen we je tijdens de afspraken en voorlichtingsavonden van alle informatie voorzien. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kan verwachten om onduidelijkheden en onzekerheden te voorkomen.

Daarnaast vinden we een gezonde leefstijl en welzijn belangrijk tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Hier wordt in onze praktijk extra aandacht aan besteed. Onze voedingsdeskundige geeft je persoonlijk advies over voeding tijdens zwangerschap en daarna.  Zij bespreekt met jou wat je eventueel kunt veranderen in je voedingspatroon om je zwangerschap op een zo gezond mogelijke wijze te beleven. Tevens, bespreken jij en eventueel je partner, met een coach hoe jullie de zwangerschap ervaren, waar je/ jullie tegen aan lopen en wordt er besproken hoe je met eventuele lastige situaties om kunt gaan. Ook kan je, eventueel samen met je partner, terecht bij de seksuologe. Tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna maakt je lichaam veel veranderingen door. Hierdoor zijn er ook vaak veranderingen in je intieme relatie. Deskundig advies en voorlichting zal ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit. Wij weten als geen ander dat niet voor iedereen een zwangerschap altijd een roze wolk is, hoe welkom de baby ook is. Zo ervaar je vast een van de bekende zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, het vasthouden van vocht of rugpijn. Onze acupuncturist kan je behandelen om deze klachten te verminderen. Ook kan je bij onze bekkenbodemfysiotherapeut terecht voor rug en bekkenklachten. Natuurlijk willen we dat je zoveel mogelijk van je zwangerschap geniet, dus bieden we ter ontspanning een zwangerschapsmassage aan, waar je op een door jou gekozen moment gebruik van kunt maken.

Informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 020-723 1757 of ga naar…