Borstvoeding

Borstvoeding

Borstvoedingsadvies door de lactatiekundige

Borstvoeding is de meest gezonde voeding voor een baby die er is. In de moedermelk zitten essentiële voedings- en antistoffen.

Voorbereiden

Het is verstandig om tijdens je zwangerschap al veel informatie te verzamelen over borstvoeding. Laat je informeren over borst- versus kunstvoeding. Als je dat wenst, kunnen wij je begeleiden bij het maken van de keuze voor wel of geen borstvoeding. Wij kunnen je adviseren en je kan één van onze voorlichtingsavonden bezoeken. Wekelijks geven wij bij Femme Amsterdam voorlichtingsavonden over borstvoeding. Deze avonden worden verzorgd door lactatiekundige Heleen Hilgers.

Afspraak maken

Kunstvoeding

Er zijn verschillende soorten flesvoeding te koop. Het is verstandig om voor de bevalling vast een merk kunstvoeding uit te kiezen. Koop daarvan zuigelingenvoeding nummer 1. Wij adviseren geen specifiek merk. Alle kunstvoeding in Nederland voldoet aan de standaard eisen. Verander niet te vaak van merk, daar kan de baby last van krijgen.

De kraamverzorger kan jullie instructies geven bij het klaarmaken van de flessen. Daarnaast kan hij of zij jullie adviseren in flessen en spenen. Het verschilt per baby welke fles en speen het beste zijn. Een hongerige of snel drinkende baby zal een andere fles en speen nodig hebben dan een langzame drinker. Wacht daarom met kopen van veel flessen en spenen totdat je weet welke fles en speen combinatie goed bevalt. Let op: koop altijd een speen voor een pasgeborene voor de eerste weken.

De eerste kunstvoeding wordt kort na de bevalling gegeven. Dit flesje bevat ongeveer 10ml. Daarna bouwen we samen met de kraamverzorgster de voeding op met ongeveer 10 ml a 3 uur per dag. De hoeveelheid flesvoeding hangt altijd af van het gewicht en het aantal dagen dat je baby oud is. Er wordt opgebouwd tot maximaal 100 ml flesvoeding per keer. Na het kraambed helpt het consultatiebureau je verder met het opbouwen.

BEREIKBAARHEID
020 7231757 Praktijk
020 7231751 Team Femme [urgente zorg / spoed]
020 7231752 Team Amsterdam [urgente zorg / spoed]
020 7231756 Intercollegiaal
020 7231758 Fax
info@femme-amsterdam.com

ADRES
Frans van Mierisstraat 50 A
1071 RV Amsterdam

CONTACT OPNEMEN?
Met spoed, ongerustheid of dringende vragen kun je altijd, 24/7, bellen naar jouw team.
Bel voor het maken van een (vervolg) afspraak tijdens onze openingsuren of vul het contactformulier in.

Maak hier je eerste afspraak