Badbevalling

Badbevalling

Badbevalling

Je kunt ervoor kiezen om in bad te bevallen. Het is goed om tijdens je zwangerschap na te denken of je wel of geen badbevalling wilt. En waar je dat dan wilt, thuis, in een geschikt bevallingsbad thuis of in het bevalcentrum van OLVG West. OLVG-Oost en het VUmc hebben beide één bevalbad wat opgezet kan worden. Alle opties kun je bespreken met je verloskundige in de aanloop naar de bevalling met je.

Het warme water van het bad werkt ontspannend voor jou en voor de baby is de overgang van vruchtwater naar warm badwater heel natuurlijk. Daarnaast zorgt het water ervoor dat je makkelijker kunt bewegen en beter de weeën kan opvangen. Nadat je vliezen gebroken zijn mag je niet gelijk het bad in, vanwege de kans op infecte. Pas als je weeën goed doorzetten en we de geboorte binnen een paar uur verwachten mag je het bad in. Onze verloskundige zal je begeleiden.

Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel vrouwen geholpen met een badbevalling, zowel thuis als in het bevalcentrum. Als je in bad zit kunnen wij net als een ‘gewone’ bevalling de controles uitvoeren.

wachtkamer

BEREIKBAARHEID
020 7231757 Praktijk
020 7231751 Team Femme [urgente zorg / spoed]
020 7231752 Team Amsterdam [urgente zorg / spoed]
020 7231756 Intercollegiaal
020 7231758 Fax
info@femme-amsterdam.com

ADRES
Frans van Mierisstraat 50 A
1071 RV Amsterdam

CONTACT OPNEMEN?
Met spoed, ongerustheid of dringende vragen kun je ons altijd, 24/7 bellen naar jouw team verloskundigen.
Bel voor het maken van een (vervolg) afspraak tijdens onze openingsuren of vul het contactformulier in.

Maak hier je eerste afspraak